11 Aralık 2014 Perşembe

İSPANYOL MUTFAĞI- SOSLU KÖFTE ( Albondigas en Salsa) TARİFİ



Soslu Köfte ( Albondigas en Salsa) Tarifi


Tüm İspanya genelinde yenilen tipik yemeklerden biridir.
Tarif 4 kişiliktir.

İçindekiler
-Yarım kilo kıyma
-1 yumurta
-50 g galeta unu veya bayatlamış ekmek içi
-100 ml süt
-Sızma zeytinyağı
-Tuz
-Maydonoz

Sosu için 
- 2 soğan
-1 havuç
-2 diş sarımsak
-1 kaşık un
-1 bardak beyaz şarap
- Tuz
- Sızma Zeytinyağı

Köftelerin yapımı

Öncelikle bir kaba sütü ve üzerine de bayat ekmek parçalarını dökerek yumuşatıyoruz .Bu arada köfteyi yapmak için ince ince kıydığımız sarımsakları bir kaba koyarak üzerine kıyma, yumurta, kıydığımız maydonozları, süt içinde bekletiğimiz bayat ekmekleri ve bir tutam tuzu ilave edip, iyice karıştırıyoruz. 
Bu karışımdan bir parça koparıp elimizde yuvarlıyoruz ve başka bir kaba koyduğumuz unun üzerinde gezdiriyoruz.  Daha sonra bir tavada bu köfteleri daha önceden ısıttığımız yağın içerisine atarak bir miktar kızartıp çıkarıyoruz. 

Sosun yapımı 
Soğan, havuç ve sarımsakları çok ince doğruyoruz. Bir miktar yağ koyduğumuz tavada renkleri değişene kadar bu sebzeleri soteliyoruz.  Bir kaşık unu ekleyip çok kısa daha kavuruyoruz. Şarabı ve isteğe göre çok az su veya et suyunu da ekleyip 20-25 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.. Sos içerisindeki bu sebzeleri ezip püre haline getirdikten sonra  bu sosu bir tencereye koyup ve üzerine daha önce hafifçe kızarttığımız köfteleri ekliyoruz. Hafif ateşte bu karışımı yaklaşık 10 dakika daha pişirip ateşten alıyoruz maydonoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Öneri: Köftenizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız köfte karışımını hazırlarken içerisine bir kaşık kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun. 


Kaynak: http://www.hogarutil.com/cocina/recetas/carnes/201402/albondigas-salsa-23717.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder