Geleneksel Kurtuba Gazpacho
Cordobalıların yaz sıcağında serinlemek için içtikleri bu lezzetli ve sağlıklı soğuk çorba tarifini vermek istiyorum sizlere.Tarif 6 kişiliktir.
Hazırlanması: 45 dk
Yapımı: Kolay
-1 kg domates
-200g ekmek kırıntısı
-250 g sızma zeytinyağı
-1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Domatesler yıkanıp kabuklarını soyuyoruz. Çekirdeklerinin ayrılmasına gerek yoktur. Sonrasında bir elekten geçiriyoruz. Bir kaseye ekmek kırıntılarını ve bu domates püresini birlikte koyarak karıştırıp 10 dakika dinlendiriyoruz. Bu sırada sarımsakları iyice ezip küçülttükten sonra bu domates ekmek karışımına ekliyoruz. Daha sonra hazırlamış olduğumuz zeytinyağını da içerisine ekleyeceğiz. Bu tüm karışımı tamamı homojen olana, ve güzel bir turuncu rengi olana kadar çırpacağız.
Gazpacho istediğiniz saatte içebileceğiniz hafif bir içecektir. İsterseniz aperatif olarak isterseniz de başlangıç olarak menülerinizde kullanabilirsiniz. Yaptığınız bu içecek çok yoğun oldu ise servis yaparken küçük kaseleri tercih ediniz. Yine servis ederken haşlanmış yumurta parçaları ve bir iki damla zeytinyağı ekleyerek de sunabilirsiniz.
Herkese güzel haftalar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder